مانند بسیاری از افراد، حتما شما هم تجربه کردهاید که پس از تعطیلاتی مهیج و ثبت تصاویر فراوان، احساس ناامیدکنندهای دربارهی همه آنها داشته باشید. اما، نکات اولیه و سادهای در دنیای عکاسی وجود دارند که میتوانند بهسادگی حالوهوای تازهای به عکسهای شما ببخشند. پس با دی جی 24 همراه باشید تا ۶ نکته از این اصول اولیهی عکاسی را مرور کنیم.
در عکاسی، بدیهیترین ابزار دوربین است؛ پس،اولین قدم شما در مسیر عکاسی، انتخاب دوربین مناسب خواهد بود.اگر قصد دارید دوربین بخرید، باید از بین مدلهای متنوع بهترین گزینه را برمبنای بودجهی خود انتخاب کنید.
اعداد مگاپیکسل هرگز بهتنهایی کافی نیستند
بهطور کلی، دوربینی با رزولوشن بالاتر حاوی جزئیات بیشتری از تصویر است و هنگام چاپ تصویر نیز بهتر خواهد بود.اما، رزولوشن حسگر هرگز تعیینکننده نیست و عامل مهم دیگری بهنام اندازهی حسگر تصویر اهمیت بسزایی دارد. بنابراین، اگر می خواهید تصویرتان را در ابعاد بزرگ چاپ کنید، دوربینهای باکیفیت DSLR، تنها چارهی شما خواهند بود. درمقابل، اگر نمای کلی تصویر برایتان مهم است بسیاری از دوربینهای موبایل امروزی بهراحتی و سرعت سریعتر کارتان را راه خواهند انداخت.
باید به لنز دوربین نیز توجه کنید. البته، این نکته مفهوم چندانی در دوربینهای موبایل ندارد؛ اما دربارهی سایر دوربینها، ممکن است دوربین کامپکتی با کیفیتی مناسب و کمی زوم اپتیکال بدون افت کیفیت برایتان کافی باشد یا برای زوم بسیار بیشتر به دوربینهای شبه SLR و DSLR نیاز داشته باشید.
با لنزهای واید، میتوانید عکاسی لذتبخشی از طبیعت را تجربه کنید.همچنین، از اندازه و وزن دوربین تجهیزات نیز نباید غافل شد؛ چراکه بهطورمثال، با دوربین DSLR و لنزی با زوم بسیار بالا مجبور خواهید بود وزن و سختیهای بسیار بیشتری تحمل کنید.
اشتباه کنید؛ بهشرط آنکه درس بگیرید
البته، اشتباهکردن در عکاسی، بهویژه دربارهی افرادی با تجربهی کمتر، امری طبیعی است؛ از اشتباهکردن نترسید و روی آنها بهعنوان کلاس درسی حساب کنید. تصاویر خود را بررسی کنید و به تکنیک خود در استفاده از دوربین و قوانین ترکیببندی دقت و به این فکر کنید که چگونه میتوانید کیفیت کارتان را افزایش دهید.
قابلیتها و حتی معایب دوربین و ابزارهای جانبی آن را بشناسید و دربارهی مسائل فنی مختلف دنیای عکاسی، نظیر عمق میدان و مثلث نوردهی، تحقیق کنید تا بتوانید راه رسیدن به تصویر دلخواهتان برای هر سوژه را بهراحتی تشخیص دهید. این موضوع فقط به دوربینهای حرفهای تعلق ندارد و حتی دوربینهای موبایل نیز امکانات خاص و عکسالعملهای مختلف یا اصطلاحا قلقهایی در شرایط نوری متفاوت دارند که شناخت آنها تاثیر بسزایی بر عکاسیتان خواهد گذاشت.
ترکیببندی اشتباه یا بیتوجهی به آن ممکن است مفهوم اصلی تصویرتان را کمرنگ کند. همچنین، شلوغی بیدلیل صحنهی شما ممکن است تمرکز بیننده را از روی سوژهی اصلی مدنظرتان بردارد.
در نظر داشته باشید که یافتن و آموختن و حتی بهکارگیری اصول ترکیببندی سختی چندانی ندارد؛ ترکیببندی را جدی بگیرید و دربارهی اصول آن تحقیق و با صرف مقداری وقت و حوصله، نتایج جذابش مشاهده کنید.
تمرکز بر سوژهای خاص و جذاب مانند بخشی از بنای تاریخی و کاهش توجه به عناصر انحرافی و حتی حذف آنها بهوسیلهی ترکیببندی، بزرگنمایی، جابهجایی و مسائلی ازایندست، یکی از راههای است که میتواند بهراحتی به جذابیت تصاویرتان بیفزاید؛ چراکه با کمشدن متغیرهای موجود در صحنه، از پیچیدگی فکرکردن به نحوهی ترکیببندی و تمرکز بر سوژهی مدنظرتان کاسته خواهد شد.
ساعات طلایی، وقت خوابیدن نیستند!
از نظر علمی، نور همهی عکاسی است؛ چراکه باعث دیدن اجسام میشود و دوربین عکاسی نیز بهواسطهی جذب نور است که عمل عکاسی را انجام میدهد. پس، وقتی هوس گردش در طبیعت در تعطیلات آخر هفته کردید، همواره به نور محیط و شرایط نوری آسمان توجه کنید تا با بهرهگیری از آن، تمرکز مناسبی بر سوژه یا منظرهی اصلی ایجاد کنید. البته، اگر از آن دسته افرادی هستید صبحها مشغول استراحت هستند و از ظهر به بعد هوای عکاسی به سرشان میزند، متأسفانه باید گفت درحال ازدستدادن طلاییترین ساعات عکاسی هستید!
عکاسی با آرامش و در طبیعت، از یک سو، یکی از راههای مؤثر برای تقویت توانایی عکاسی است و از سوی دیگر، باعث ثبت لحظات خاصی نیز خواهد شد که خارج از فضاهای شلوغ شهری تجربه کردهاید. ازاینرو، وقتی قرار است با یک تیر دو نشان بزنید، بسیار عاقلانه بهنظر میرسد که مهارت خود در پرتاب این تیر را باترفند های ساده عکاسی گفتهشده در این مطلب و کمی تحقیق و تجربه بیفزایید تا هم در خلال تفریحتان به عکاس ماهرتری تبدیل شوید و هم کادرهای ماندگارتری از خاطراتتان بهجای بگذارید.
درباره این سایت